SCHOOL MATERIAL
sChool materials Are only avaliable in danish
OPDATERING!
(3. juli 2024)
På grund af den overvældende efterspørgsel på vores skolemateriale er vi midlertidigt nødt til at lukke for nye bestillinger. Vi værdsætter den store interesse og støtte, vi har modtaget.
For de, der fortsat ønsker at benytte vores materialer, tilbyder vi nu muligheden for at modtage dem som PDF-filer til selvprint. Udfyld venligst nedenstående formular, så vil vi kontakte dig snarest muligt.
TAVAHA Skolehæfte til biologi i 7. - 9. klassetrin
Tag eleverne med ned i en verden under overfladen, og bliv sammen klogere på, hvad der truer verdenshavene, og hvordan I sammen kan tage vare på havet.
Video af Maria Jacobsen
NOW’s TAVAHA Skolehæfte er gratis undervisningsmateriale til naturfagene i 7. - 9. klasse. Materialet er udarbejdet af en biolog med adskillige års erfaring som underviser i biologi, fysik/kemi og geografi i folkeskolen.
Vi har valgt at lave et fysisk hæfte, da vi tror det kan bidrage til, at skabe rum til fordybelse og fokus for eleverne, og være en anderledes måde at lære på, i en skoledag fuld af digitale indtryk.
Fagligt indhold og opbygning
Indholdet tager udgangspunkt i færdigheds- og vidensområdet “Økosystemer“ fra Fælles Mål i biologi, men inddrager emner fra fysik/kemifaget og geografifaget.
Hæftet består af både faglige tekster og forskellige typer af aktiviteter. Med TAVAHA skolehæftet kommer eleverne til at arbejde med to hovedemner, der tager udgangspunkt i NOW’s daglige arbejde: “Affald i havet“ og “Klimaforandringer“. Hovedemnerne bliver foldet ud i fem temaer:
Tema 1 - Hvorfor så meget plastikaffald?
En historisk gennemgang af plastik som produkt, sammenholdt med statistik for plastikaffald og dets udbredelse på jorden.
Tema 2 - Findes der øer af plastik?
Dannelsen af de såkaldte plastikøer beskrives med udgangspunkt i fagbegreber som gyres og havstrømme. Fokus er særligt på Great Pacific Garbage Patch i Stillehavet.
Tema 3 - Hvad med dyrene?
Med udgangspunkt i Rødlisten overtruede dyrearter, beskrives hvordan forskellige dyr påvirkes af plastikaffald i havet. Her er særligt fokus på havfugle som f.eks. mallemukken.
Tema 4 - Hvad sker der med klimaet?
En grundig gennemgang af drivhuseffekten, samt klimaforandringers indvirkning på vejret. Havets rolle som carbondioxid-buffer inddrages også, sammen med havforsurings betydning for kalkdannende dyr såsom koraller og krebsdyr.
Tema 5 - Hvordan tager vi vare på havet?
Affaldsforbrænding og carbondioxid-udledning i Danmark er omdrejningspunktet, og betydningen af affaldssortering og genanvendelse i forhold til dette.