ETS-sektorerne er reguleret direkte fra EU, derfor har Danmark ikke separate nationale reduktionsmål på dette område. Kvotereguleringssystemet fungerer ved, at der fastsættes en grænseværdi for CO2-udledningen, og så må virksomhederne i ETS-sektorerne købe og sælge deres CO2-kvoter, afhængigt af hvordan deres udledning er i forhold til den fastsatte grænseværdi.
EU’s overordnede mål for ETS-sektorerne er 21% reduktion af CO2-udledningen i 2020, sammenlignet med 2005, og 43 % reduktion i 2030. Danmark forventer dog at have reduceret CO2-udledningen med 60% i ETS-sektorerne i 2020, sammenlignet med 2005.
Ikke-ETS-sektorer omfatter bl.a. transport, landbrug, affaldsforbrænding, spildevand, og bygningsopvarmning. For disse sektorer har Danmark accepteret et mål fra EU på 20% reduktion i CO2-udledningen i 2020, sammenlignet med 2005, og 30 % reduktion i 2030.
Danmark skal nå sine mål gennem flere indsatsområder; teknologiske og biologiske løsninger for at øge optaget af drivhusgasser, men helt central er en generel reduktion af udledningen af drivhusgasser fra det danske samfund, og her har vi alle en vigtig rolle at spille - ikke nok med at vi hver især kan gøre vores, for at reducere vores eget klimaaftryk, men som forbrugere kan vi vælge kun at støtte klimavenlige og/eller klimaneutrale virksomheder. Derved kan vi være med til at ændre udbud og efterspørgsel, således at efterspørgslen på klimavenlige produkter og services øges, og bliver mere attraktive at producere og udbyde for virksomheder.